Geboeid las ik vandaag de column ‘Haarsituatie’ van Aaf Brandt Corstius. Een onderwerp waarvan ik  niet wist dat het een onderwerp zou kunnen zijn. Misschien was ik er ook wel blind voor omdat  ik mijn eigen haar altijd moet laten uitdunnen. Als de kapper het niet goed heeft gedaan – mevrouw, het is juist mooi dat dikke haar – ik thuis ook nog eens met een speciaal schaartje in de weer ben om zacht dun haar te creëren.

Arie Boomsma op Google

Voordat ik het wist, typte ik op Google ‘Arie Boomsma’ in voor meer informatie. Sowieso raar om iemand te ‘Googelen’ maar zeker Arie Boomsma. Wat moet ik nou opeens met Arie Boomsma? Ik zie hem wel eens zitten in een café bij mij om de hoek, hij lacht altijd vriendelijk en is erg charismatisch. Ik weet dat veel vrouwen hem knap vinden. Persoonlijk heb ik niet zo veel met ‘knappe’ mannen maar meer met ‘interessant’. En omdat Arie Boomsma mij ergens op dat punt intrigeert, wilde ik zijn ‘Haarsituatie’ begrijpen. Er zat vast een interessante visie achter.

Psychologisch sterke televisie

Ik kijk niet zo heel veel televisie, af en toe een documentaire of een serie. Maar toevallig zag ik een paar afleveringen van ‘De Roze Wildernis’ over heterovaders en homozonen die in de vrije natuur dichter bij elkaar kwamen. Het onderwerp in combinatie met Arie en zijn sterk psychologische inzicht en soepele communicatie maakten dat ik er graag naar keek. Maar mag je dan op televisie niet zijn wie je werkelijk bent? Humberto Tan doet het toch ook goed? Ik hoor nooit iemand over zijn (niet) haar praten. Of is het zoals ik Ronald de Boer ooit eens hoorde zeggen? Ja, ik moet wel wat aan mijn uiterlijk blijven doen, want ik heb natuurlijk een veel jongere vrouw en anders wordt het verschil zo groot.

Van hele knappe mensen weet ik dat het soms een verademing is om wat minder knap te worden in de loop der tijd. Ze voelen zich veel serieuzer genomen, meer als mens in plaats van als perfect plaatje. In een artikel over Catherine Deneuve heb ik wel eens gelezen dat zij juist door het ouder worden meer ontspanning in haar rollen vond en daardoor een betere actrice.

Geen oordeel over Arie

Het is fijn als je het leven kunt leiden zoals je zelf wilt en ik heb ook helemaal geen oordeel over Arie en zijn haar. Maar persoonlijk denk ik dat het grootste geluk ligt in het aanvaarden van wat er is, dus ook het ouder worden met alles wat daar bij hoort. En daarom denk ik stiekem: ‘Arie, jij die zoveel onderwerpen aansnijdt op de Nederlandse televisie. Je komt zo sterk en zo intelligent over. Je hoeft het toch helemaal niet te hebben van die paar extra haren?’ En worden wij als televisiekijkers juist niet veel blijer van presentatoren die hun ‘Haarsituatie’ aanvaarden?

 

Pin It on Pinterest