Opgebrand zijn

Opgebrand zijn, helemaal op zijn, niets meer kunnen, niet eens uit kunnen leggen hoe je je voelt. Last hebben van paniek en angst. En dan dat gevoel van falen… dat het je niet gelukt is om het vol te houden tot de volgende vakantie.. kerstmis, het weekend of op zijn minst de dag van morgen.

Groot verantwoordelijkheidsgevoel

Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en je wilt het allemaal beter dan goed doen. En opeens lukt dat niet meer. Als je terugkijkt leefde je al heel lang niet meer echt in het moment. Ook thuis was je niet veel waard, en ook al ging je vroeg naar bed vaak werd je dan om 02.00 uur ’s nachts wakker en bleef je maar piekeren en malen. Tegen de tijd dat de wekker ging viel je pas weer in slaap.

Doorgaan tot je erbij neervalt

De innerlijk stem zegt dat je door moet gaan maar je lichaam kan niet meer. Maar beter naar je lichaam luisteren, hoe doe je dat? De prestatiemaatschappij vraagt meer dan het beste van haar mensen en je wilt niet als ‘watje’ gezien worden. En dan op een dag word je huilend wakker en is het eigenlijk al te laat.

 

 

Pin It on Pinterest