Met veel plezier lees ik sinds een paar maanden het online magazine ‘Saar’. Een tijdschrift met een leuke naam voor 50+ vrouwen die nog lang niet dood zijn. Als 48-jarige met een oma van 96 jaar die nog gezond en wel op zichzelf woont, zou je kunnen denken dat ‘nog lang niet dood’ er misschien wel in moet zitten. Maarja, wanneer we precies dood gaan, dat weet natuurlijk niemand.

Moeder en oma nooit last van ‘de overgang’

Hoewel mijn moeder en oma zeggen nooit last van ‘de overgang’ te hebben gehad, lees ik alles wat los en vast zit, om maar goed voorbereid te zijn op ‘later’. Volgens mijn yogaleraar waar ik ooit een yoga-opleiding volgde, hebben vrouwen die aan yoga doen, sowieso geen last van de overgang. Je zou denken al 2 streepjes voor, maar ik vertrouw het niet. Gewoon goed voorbereid zijn, is het beste.

Boos op Bas

Ik verheugde me op het papieren tijdschrift dat nu net in winkel ligt. Op de Facebookpagina van Saar las ik al berichten van vrouwen die boos waren op ene Bas van 64 jaar die niet wilde daten met een vrouw van 50 jaar of ouder. Op zich snapte ik deze vrouwen wel, want het raakt toch iets in je dat je als vrouw boven de 50 niet meer meetelt omdat je uiterlijk niet meer in het ‘perfecte plaatje’ past.

Het ging over de mannen zelf

De interviews met Bas en nog drie 50-plus mannen in het offline magazine (met de kop: ‘Ik ben toch niet gek’) begon ik dus met grote gretigheid te lezen. Eigenlijk was ik door die interviews teleurgesteld maar ook wel weer opgelucht. Het leerde mij niks over de 50-plus vrouwen die ‘niet meer goed zijn’, nee, het leerde mij meer over de mannen zelf. Ze leken wel in hun hoofd te wonen, erkenden hun ‘eigen ouder worden’ niet en hoopten dat een jongere vrouw al die nare gevoelens over ouder worden, de boot gemist hebben, gebrek aan eigenwaarde, goed ging maken.

De redder die zelf gered moest worden

Een vriendin van mij die vaak hele oude mannen achter zich aankrijgt, zegt wel eens: ‘Die oude mannen proberen mij te redden maar eigenlijk moeten ze zelf gered worden’.

Abraham en mosterd

Enne… los van het feit dat jonge mensen mooi en aantrekkelijk zijn, mogen we toch wel hopen dat Abraham in ieder geval weet waar hij de mosterd moet halen?

 

Pin It on Pinterest