De vitaliteitscan is gebaseerd op acht dimensies: energie, dynamiek, zingeving, richting, communicatie, competentie, flexibiliteit en welbevinden. Deze elementen liggen aan de basis van ‘vitaliteit’.

De scan kan online worden gemaakt, daarna is de algemene uitslag direct via de mail te bekijken. Dit geeft een eerste indruk van de mate waarin de kandidaat – op dat moment – in staat is om met plezier een gevraagde prestaties te leveren en zich aan te passen (meebewegen) aan veranderingen die de omgeving vraagt. Naast de algemene score treft de kandidaat een persoonlijke score aan op de acht dimensies.
Deze score krijgt pas echt betekenis in een persoonlijk gesprek over de gemeten resultaten.
De scan kan worden ingezet in voorbereiding op functioneringsgesprekken, outplacementtrajecten, en als ondersteuning van loopbaanvragen.

Praktijkcase:

Een klant had de scan ingevuld en samen hadden we een gesprek hierover. Ze zat niet lekker in haar vel en werd door de scan geconfronteerd met een uitslag die precies vertelde waar de pijnpunten zaten. De communicatie op haar werk liep niet lekker, ze voelde zich niet competent en vond dat ze niet zinvol bezig was.

Door de duidelijkheid van de score werd ze zich bewust van wat het algehele gevoel van malaise concreet betekende. Ze ging de stappen zetten die nodig waren en kwam erachter dat ze binnen de organisatie waar ze werkte, anders moest opereren om haar doelen te bereiken. Toen dat niet haalbaar bleek, vond ze een andere baan waarbij het wel klopte.

Ik ben als trainer gecertificeerd voor het gebruik van de Vitaliteitsscan. Ik hoor het graag als je hier meer over wilt weten. Neem dan contact met mij op.

Pin It on Pinterest