De jaloezieën (zeg nooit luxaflex, dat is een merknaam) moesten opgehangen worden. Keurig op tijd opgehaald bij de Hema lagen ze al even te wachten in onze woonkamer.

Technisch inzicht

Als afstammeling van mensen met technisch inzicht, zowel via vaders als moeders kant, draag ik een grote liefde voor techniek met me mee. Stiekem denk ik wel eens dat mijn geliefde op mij gevallen is vanwege mijn technisch inzicht. In de tijd (1998) dat wij elkaar leerden kennen, had ik namelijk net een vervallen etage uit 1905 gekocht en was die samen met de hulp van een handige klusjesman aan het opknappen.

Gestopt met zelf klussen

Na de geboorte van mijn oudste zoon, ben ik resoluut gestopt met zelf klussen in huis. Ik had het moederschap omarmd en had er geen tijd meer voor. Maar omdat ik nog steeds kon genieten van knap vakmanschap, bleef ik als vrouw in huis de contactpersoon voor de vakmannen die af en toe ons huis kwamen verbeteren.

Toch zelf jaloezieën ophangen

Toch besloot ik van de week zelf de jaloezieën maar even op te hangen. De accuboormachine onder het stof vandaan gehaald, opgeladen en vol goede moed begonnen met deze eenvoudige klus. De jaloezieën had ik al ‘op de dag’ (een technische term) opgemeten en ik hoefde alleen maar even 2 gaatjes te boren boven de lijst van de deur met glas. Toen de boor 4 mm in het hout was, begon ik het gevaarlijk te vinden. ‘Misschien moeten we toch onze klusjesman er maar bij halen, ik ben bang dat het glas gaat barsten’, zei ik tegen mijn geliefde.

Fluitje van een cent

‘Een fluitje van een cent,’ zei de klusjesman. En patsboem, ik hoorde een keiharde vloek. Wat was er aan de hand en waarom was hij zo ontzettend boos op zichzelf? Er zat een barst in de ruit! Dat waar ik zelf zo bang voor was geweest en waar we hem voor hadden ingehuurd, was gebeurd. Het glas was gesprongen in de hoek van het raam.

Geen enkele garantie in het leven

‘Ach joh’, zei ik, ‘Het maakt niet uit. Het kan gebeuren, het is op dit moment niet anders, we hebben als mens toch geen enkele garantie in het leven? Er is toch maar één zekerheid?’ ‘Gelukkig zijn jullie zo makkelijk, maar ik ga jullie echt geen rekening sturen,’ zei hij. Waarop ik zei:’Wat hebben wij dan eigenlijk een geluk met die barst in de ruit, want nu heeft het ophangen van de jaloezieën ons geen cent gekost.’

 

 

Pin It on Pinterest