Het gaat er niet om wie je bent maar wie je kent, wordt wel eens gezegd. Een oud bevriend politicus van mijn ouders, sprak in mijn kindertijd zelfs over vitamine r. De r stond dan voor relaties. Je moest goed veel vitamine r innemen om carrière te kunnen maken. De man had het van bakkersjongen tot burgermeester gebracht dus hij wist waar hij over sprak.

Ik vind vitamine r altijd een beetje eng klinken, als een soort levertraan dat je moet innemen om met mensen om te kunnen gaan. En als netwerken er zo bovenop ligt, dan vind ik het nep en daar houd ik niet van.

Mijn beeld van netwerken is lang geweest – en ik denk dat heel veel mensen dat hebben – dat ik dacht: Ik kan dat niet “netwerken”.

Toch plaatste iemand laatst de volgende aanbeveling op mijn Linkedinprofiel:
“Jacqueline is de “Queen Bee of networking”. Ze is een meester in het bedenken van ideeen en brengt deze direct in de praktijk door de juiste mensen bij elkaar te brengen. Een daadkrachtige vrouw met een missie: mensen laten groeien en bloeien, door kansen voor hen te creeren met optimale inzet van netwerken. Echt een enorm plezier om met haar samen te werken!

Pin It on Pinterest