Waarom lijken sommige mensen altijd geluk te hebben bij sollicitaties en lukt het andere mensen na 300 brieven nog niet om een baan te vinden?

Je kunt er heel lang over discussiëren en alle externe factoren de schuld geven. De economische recessie, je leeftijd, je ervaring. En dat is allemaal waar! Al die argumenten kan je gebruiken. Maar daar kom je niet verder mee. Bovendien zijn er nog steeds banen in Nederland.

Dat het niet makkelijk is om een (nieuwe) baan te vinden, dat klopt! Maar moeilijk is niet onmogelijk. En als jij tot in de puntjes bent voorbereid en bekend bent met de vele facetten van het ontwikkelen van je eigen loopbaan, dan is die ene schaarse leuke baan voor jou! En niet voor iemand anders.

Volg in ieder geval deze 5 tips op:

Tip 1: Verban negativiteit uit je leven Stop met het lezen van negatieve berichtgeving! Het heeft geen zin, je wordt er alleen maar moedeloos van en de energie zakt in je schoenen.

Tip 2: Durf hulp te vragen Doe het niet alleen. Zoek hulp en steun bij anderen. Vraag feedback, ga netwerken, verdiep je in Social Media, ga gesprekken oefenen en zorg dat je jouw persoonlijke en professionele kwaliteiten weer helder krijgt. Wat wil ik en wat kan ik?

Tip 3: Blijf actief Zorg dat je bezig blijft. Blijf vooral leuke dingen doen waar je energie van krijgt. Help andere mensen kosteloos op jouw vakgebied. Zo bouw je naamsbekendheid op.

Tip 4: Volg een cursus of training Blijf investeren in jezelf! Juist investeren in slechte tijden wordt in Nederland vaak vergeten. Soms kan een goede training of cursus je weer heel veel nieuwe inzichten geven en een stapje verder helpen.

Tip 5: Blijf goed voor jezelf zorgen Zorg goed voor jezelf, blijf/ ga sporten en klaag niet!

En kan ik je verder helpen? Laat het me dan weten.

Pin It on Pinterest