Een verslavingskliniek die buitengewoon is

Een verslavingskliniek die buitengewoon is

Als je een verslaving hebt of je kent iemand met een verslaving, zoals bijvoorbeeld een cocaineverslaving, dan is dit misschien wat voor jou. Wanneer je je aanmeldt krijg je eerst een intakegesprek, als blijkt uit het intakegesprek dat een klinische behandeling de juiste is dan is het mogelijk het looptraject te volgen bij een gespecialiseerde kliniek in Zuid-Afrika. De kliniek is gevestigd op een enorm mooie locatie terwijl de behandeling er centraal staat. Tevens heb je uitzicht op Zuid-Afrikaanse bergen die sommige inspireert een gezondere manier van leven aan te nemen.

Wie?

Het team in Zuid-Afrika is gepassioneerd tijdens hun werk met een multidisciplinaire achtergrond. Het personeel bestaat uit zowel Nederlandse als Zuid-Afrikaanse specialisten die met empathie en hun jarenlange ervaring rehabilitatie van verslaafde helpt. Je verwacht er mensen zoals artsen en psychiaters, samen met een GZ-psycholoog en andere psychologen, waaronder ook coaches en andere ervaren deskundige.

Wat?

Het traject in Zuid-Afrika duurt negen weken, dit is een erg intensieve behandeling waar je groepstherapie en individuele therapie krijgt. De behandelmethoden die geïmplementeerd worden zijn bewezen effectief te zijn met het rehabiliteren van verslavingen. Het allerbelangrijkste is misschien dat de verslaving niet het probleem is, het probleem ligt vaak psychische en dit is de zoektocht naar gezondheid.

Hoeveel?

Hoeveel kost het traject in Zuid-Afrika? De instelling is een erkende GGZ-instelling, wat dus betekent dat ze een WTZI-vergunning hebben. De behandelingen die worden aangeboden worden daarom verzekerd door verzekeraars. Er is daarnaast geen eigen bijdrage nodig voor de behandelingen, wel moet je de vliegticket naar Zuid-Afrika betalen!

Erna?

Naast het traject met behandelingen is een nazorgtraject ook enorm belangrijk. Connection-sggz weet dat. Wanneer het traject in Zuid-Afrika voltooid is wordt er in Nederland een intakegesprek gepland, zodat er een nazorgtraject opgezet kan worden op basis van het re integreren in het normale leven. Tijdens de nazorg staat https://www.connection-sggz.nl/ altijd voor je klaar, zodat jij je kan ontwikkelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *