Bereid je voor op de winter

Bereid je voor op de winter

De zomer is zoals elk jaar weer voorbij gevlogen. De mooie zomerdagen zijn helaas weer voorbij en de herfst staat alweer om de hoek. Tijdens de herfst en winter ontwikkelen zich meer virussen en die willen we natuurlijk graag aan ons voorbij laten gaan. Het is dus weer tijd om onze weerstand te gaan versterken! Een sterke weerstand betekent namelijk een sterker immuunsysteem die minder gevoelig is voor virussen en bacteriën. Wij helpen je op weg met een paar essentiële tips voor een goede weerstand. 

Gevarieerd en gezond eten

De basis van een sterk immuunsysteem is een gezond en gevarieerd eetpatroon. Denk dan aan bijvoorbeeld de schijf van vijf. Maar er zijn ook bepaalde producten en voedingsstoffen die een klein beetje extra helpen. Zo heeft kaneel een antibacteriële werking en kan het ervoor zorgen dat bacteriën zich niet vermenigvuldigen. Hetzelfde geldt voor honing, wat daarnaast ook nog eens antioxidanten bevat. En pecannoten zijn dan weer rijk aan gezonde vetten en mineralen zoals zink. Op deze manier kan je al een heel eind komen met het juiste eetpatroon, maar in de praktijk blijkt het nog lastig te zijn voor veel mensen om genoeg vitamines binnen te krijgen. Als dat voor jou het geval is zou je eens kunnen kijken naar vitamines kopen. Door voedingssupplementen te slikken kan je op een veilige en eenvoudige manier je vitamines en mineralen level op peil houden. Lees hier meer over op Curesupport.com.

Balans tussen bewegen en rust nemen

Beweging is goed voor lichaam en geest, dat is algemeen bekend. Wat betreft het lichaam uit zich dat ook in een goede weerstand. Zo kan iedere dag een half uurtje wandelen je immuunsysteem al verbeteren. Daarentegen is het niet verstandig om te veel van je lichaam te vragen door iedere dag intensief te sporten met te weinig rust. Je lichaam moet zich na een inspanning altijd kunnen herstellen. Het is dan ook geadviseerd om minimaal 6 uur slaap per nacht te pakken om de balans te hebben tussen inspanning en ontspanning. En met dit goede excuus om volgende keer je wekker een uurtje later te zetten, sluiten we af. Succes!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *