Bezoek acupunctuur Nijmegen voor pijnbestrijding

Bezoek acupunctuur Nijmegen voor pijnbestrijding

Acupunctuur wordt over de hele wereld ingezet als geneeswijze. In Nederland zijn ook veel praktijken te vinden die deze behandelingen aanbieden, zo ook praktijken acupunctuur Nijmegen. Toch weten nog niet veel mensen hoe acupunctuur precies werkt en welke klachten verholpen kunnen worden met deze techniek. Als je graag meer informatie wil over de werking van acupunctuur en mogelijke behandelingen, lees dan verder!

Wat doet acupunctuur met uw lichaam?

Als je veel last hebt van rug- en nekklachten, spieraandoeningen, een hernia of mentale problemen ervaart zoals stress en vermoeidheid, dan is acupunctuur een geschikte geneeswijze voor u. Door naalden te plaatsen op drukpunten wordt bloeddoorstroming gestimuleerd en zorgt dit ervoor dat uw lichaam weer in balans komt. Een behandeling acupunctuur Nijmegen zorgt voor ultieme ontspanning, wat helpt bij het bestrijden van stress en slaapproblemen. Ook zorgt het relaxte gevoel dat uw spieren ontspannen, waardoor lichamelijke klachten zullen afnemen. Veel fysieke problemen worden namelijk veroorzaakt door mentale klachten. Acupunctuur is een holistische geneeswijze, waarmee zowel de mentale als de fysieke gezondheid kan worden verbeterd. 

 

Bij acupunctuur is het idee dat het hele lichaam in verbinding staat met elkaar. De naalden zullen dus op meerdere plekken op uw huid worden aangebracht. Soms worden er zelfs naalden op het hoofd of in het oor geplaatst om klachten in de voet op te lossen. Met de naalden worden namelijk blokkades doorbroken, waardoor het bloed beter stroomt door het gehele lichaam. 

Hoe verloopt een behandeling acupunctuur Nijmegen?

Je kunt gemakkelijk online een afspraak plannen voor acupunctuur Nijmegen. Ook kan je telefonisch contact opnemen met een praktijk om zo al wat details te bespreken. Voordat de behandeling plaatsvindt zal je eerst een intakegesprek hebben met de consultant. Tijdens dit gesprek wordt er besproken wat uw klachten zijn en zal vervolgens de behandelaar stap voor stap uitleggen hoe hij of zij te werk zal gaan. Een behandeling zal per patiënt anders verlopen en wordt op de specifieke klacht afgestemd. Als alle informatie is doorgenomen zal de eerste sessie acupunctuur Nijmegen plaatsnemen. 

 

Per praktijk acupunctuur Nijmegen wordt een andere behandelingstijd aangenomen, al liggen de sessies meestal tussen een half uur en een uur. Op basis van uw klachten worden er een hoeveelheid naalden in uw huid geplaatst. Dit aantal loopt op van 2 tot 60 naalden. Je hoeft je geen zorgen te maken voor mogelijke pijn, de naalden zijn zo dat je nauwelijks iets zult voelen. Je kunt echter wel aangename tintelingen ervaren, zowel tijdens de behandeling als achteraf. Zelf hoef je tijdens de afspraak niets te doen. Je kunt ontspannen blijven liggen terwijl de behandelaar te werk gaan. 

Vervolgafspraak plannen acupunctuur Nijmegen

Als je tevreden bent over uw sessie acupunctuur, dan kan je gemakkelijk een vervolgafspraak maken. Sterker nog, veel mensen kiezen ervoor om om de zoveel tijd opnieuw een sessie in te plannen. Zo worden uw klachten iedere maanden behandeld met behulp van acupunctuur. Vraag de behandelaar acupunctuur Nijmegen naar de precieze tijd die tussen de sessies zal gaan zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *